Upplands Skidförbund

Folksam cup.

Distriktsfinalen är nu avklarad. Läs Janne Karlssons sammanfattning.

Riksfinalen Folksam Cup 6-8/3 2015.

Nu är årets riksfinal Folksam Cup på längdskidor slutförd. Tillsammans med Gästrikland åkte vi buss till Östersund. På plats i Östersund var första stopp på skidstadion för att lämna av skidor och vallautrustning, i anmälningsavgiften
ingår nämligen en eller två vallabodar beroende hur stor trupp respektive
distrikt anmält. Sen åkte vi vidare till boendet i Proolympias lokaler, boende
distriktsvis i klassrum på tältsängar.

I solsken åkte vi igenom banorna under fredag förmiddag för att förbereda oss för eftermiddagens tekniksprint. Det resulterade i flera fina resultat. I H15 kom Martin Mickels 9:a och i H16 kom Edvin Nordström 12:a. Roligt
att alla i truppen kämpade väl. Fredag kväll invigning.

Lördag morgon vaknade vi av regn som slog på fönsterrutan. Dagens tävling var en prolog i fristil på 2,5 km och under eftermiddagen följd av en jaktstart 5 km i klassisk stil. Ytterligare en tävlingsdag där alla kämpade på mycket bra. I H15 kom Martin Mickels på 20:e plats.

Tyvärr var vi ett av flera distrikt som drabbades av minuspoäng pga. åkare i fel åkriktning eller åkare i tävlingsbanan vid fel tidpunkt. Det kan även varit någon av våra teståkare som varit på ”fel” snöyta och testat skidor.

Lördagkväll var det dags för kamratmiddag med god mat och uppträdande samt utlottning av priser bland alla åkare som deltog i helgens tävlingar. Två av Upplands åkare hade tur och vann priser.

Söndag tidig morgon och dags för stafetter. Dagen inleddes med parsprint och Uppland hade tre lag på startlinjen. Ett av lagen lyckades ta sig till B-final och nådde en 16:e placering när tävlingen avslutats. Laget bestod av Edvin Nordström och Anna Herbert. Till långa stafetten anmälde vi två lag som kämpade mycket bra. Det slutade med en 18:e respektive 21:a plats.

Efter söndagens tävlingar var det prisutdelning i distriktskampen. Bara att gratulera Dalarna till en seger och för Upplands del blev det en 10:e plats. Våra resekamrater Gästrikland var platsen före oss i resultatlistan, grattis.

Vi vill passa på att tacka vallateamet och våra teståkare för ett bra och metodiskt arbete under hela helgen. Det känns som sammanhållningen i truppen har varit mycket bra, att bry sig om och hjälpa varandra är fina egenskaper. Under tävlingarna ska varje distrikt utse ”bäste” kamrat och efter åkarnas egen omröstning utsågs Martin med knapp marginal till Upplands kompis.